Assemblea 16/01/2020

19 gener 2020 | Assemblees

El 16 de gener va tenir lloc la quarta assemblea de la temporada.

La assemblea va començar amb el president demanant saltar-se el repàs de l’última assemblea, tots els equips excepte Bocs hi van estar a favor.

Moció 1

Revisar la partida destinada al compte bancari de l’AQC.

El president va informar que la tresorera no podia assistir i s’encarregaria ell d’explicar la moció.

En un principi s’havia aprovat crear el compte a La Caixa però hi ha un plus de 12€ al mes per poder utilitzar la línia oberta. La línia oberta permet una gestió del compte on-line, evitant la gestió presencial per poder fer la majoria de gestions, com les transferències. Amb aquesta situació la junta va buscar altres opcions.

La nova opció és Triodos Bank amb un manteniment d’uns 90€ anuals.

Es va preguntar als representants si coneixien alguna altra opció o si tenien dubtes. Bocs va preguntar si es coneix a algú que tingui un compte en aquest banc, el vocal va respondre que coneix gent que l’utilitza i els va bé.

Bocs va preguntar si s’han recuperat els diners de l’antic tresorer i si els diners estalviats de la Copa en concepte de camp es podrien pagar els diners que falten. El president va informar que no s’han recuperat els diners de l’antic tresorer i des de la junta s’està valorant empendre accions legals. Sobre la segona pregunta el secretari va informar que l’associació ha tingut ingressos no prevists i es pot soportar la despesa extra.

Finalment es procedeix a la votació que s’aprova per unanimitat.

Moció 2

Revisar dates i assignar equip hoste a cada jornada de la Lliga Catalana.

El secretari després de revisar les dates va informar que ja havia passat la primera jornada i estàvem a dues setmanes de la segona. Abans de continuar, Buckbeak va informar que els dies 7 i 8 de març organitzaran un torneig i per tant demana que no s’organitzi cap jornada de lliga per aquelles dates.

El president va proposar mantenir el calendari aplaçant la primera jornada de lliga al final de temporada i després repartir els equips hostes de les jornades. Bocs va demanar si algun equip podria tenir a punt la jornada a temps, ja que si no és possible no faria falta votar la data.

Buckbeak va comentar que podrien saber si podrien organitzar la jornada al l’endemà, Bocs no tenien prou temps per demanar la disponibilitat del camp i els Eagles comenten que per la logística per tant poc temps seria millor fer la jornada a Catalunya. Buckbeak està a favor del que comenta Eagles i que seria millor que ells descansessin aquesta jornada.

Eagles va dir que tampoc tenien temps per poder trobar un camp i el lloc on entrenen no hi cap un camp reglamentari. Degut a això el president proposa endarrerir el calendari una setmana i assignar la primera jornada a sorts. Llavors Bocs va proposar esperar un dia a saber si Buckbeaks poden organitzar la jornada, si no poden també es podria fer la jornada al camp d’Eagles i no aplicar la sanció ja que el temps és massa just per a poder buscar un camps reglamentari.

Abans de decidir entre les possibles opcions de Barcelona i València, el president va proposar si els equips podrien anar a València i Eagles va demanar saber si els equips podrien participar a una jornada a Barcelona. Bocs recorda que el calendari estava assignat fa temps, encara que no hi haguessin els hostes assignats els equips haurien de poder assistir.

Tot seguit es va votar per aplaçar la primera jornada a finals de temporada i assignar la jornada del cap de dues setmanes a Barcelona Eagles perdonant l’amonestació per no poder presentar un camp reglamentari. Tots els equips voten a favor.

Després de decidir el nou inici de la temporada, la junta proposa el següent calendari:

 1. 1-2 febrer: Eagles – Grims – Draco
 2. 15-16 febrer: Grims – Draco – Bocs
 3. 14-15 març: Bocs – Buckbeak – Eagles
 4. 28-29 març: Eagles – Bocs – Draco
 5. 18-19 abril: Buckbeak – Eagles – Grims
 6. 2-3 maig: Bocs – Grims – Draco
 7. 16-17 maig: Draco – Bocs – Buckbeak
 8. 30-31 maig: Grims – Draco – Eagles
 9. 13-14 juny: Draco – Eagles – Grims
 10. 27-28 juny: Buckbeak – Draco – Bocs

El calendari es va aprovar per unanimitat i el secreati va demanar que els equips confirmessin com abans possible les dates, llocs i hora de les jornades que els toca organitzar.

Moció 3

Debat i votació sobre la regulació de consultes a socis.

Bocs va explicar que la proposta la van fer ells ja fa un temps ja que les consultes no estaven regulades i proposaven afegir uns punts mínims per a regular les consultes a socis. La seva proposta es:

 • Mínim de participació d’1/3 en consultes regulars
 • Mínim de participació del 50% en consultes importants
 • Mínim de vots del 50% a favor en consultes regulars
 • Mínim de vots de 2/3 en consultes importants

Es va aprovar la proposta per unanimitat.

Bocs va demanar que s’especifiqués qui determina la importància de les consultes i el president proposa que ho esculi la junta i que l’assemblea demani modificar-la en cas que ho consideri oportú.

Bocs va proposar especificar-ho amb la següent regulació:

La Junta s’encarregarà d’assignar la categoria de la consulta amb un marge d’una setmana perquè els representants puguin presentar una queixa si consideren que la categoria és inadequada. En aquest cas es farà una votació per escollir la categoria.

La proposta es va aprovar per unanimitat i el secretari va indicar que no s’han especificat els punts exactes al règim intern, es buscarà en quin capítol o secció s’ha d’incloure per a mantenir la coherència del règim intern.

Moció 4

Debat sobre una modificació dels requisits arbitrals de la Lliga Catalana.

La junta proposa:

Modificar el punt 1.1.C del reglament de la Lliga pel següent punt (marcant en negreta els canvis):

Per tal de fer efectiva la participació d’un equip a la lliga catalana, aquest ha d’aportar un mínim d’un/a àrbitre/a principal certificat/da, dos/dues àrbitres assistents certificats/des, un/a àrbitre/a d’esnitx certificat/da i un/a portador/a d’esnitx aprovat/da per la direcció a cada jornada que participi. Sent totes aquestes persones diferents sense perjudici que una mateixa persona tingui diversos títols. Aquestes persones poden, o no, estar registrades a l’equip que els aporta. Una persona no pot formar part del requisit arbitral de dos equips diferents en una mateixa jornada. Si un equip no pot complir aquest requisit arbitral durant una jornada, la direcció de la lliga pot acceptar la participació d’aquest equip però serà sancionat amb pèrdues per incompareixença en tots els partits de la jornada.

Afegir el punt 1.1.D:

Dues setmanes abans de la jornada, l’equip hoste haurà de notificar a la direcció de la lliga qui és la persona encarregada. Aquesta persona és la responsable del bon desenvolupament de la jornada, anotar qualsevol incidència, recollir i verificar les actes i fer arribar tota la informació a la direcció de la lliga.

Aquesta persona pot estar registrada, o no, a l’equip hoste. Tot i que la direcció recomana que no sigui una persona que participi de la jornada com a jugadora o àrbitra.

Respecte el primer punt de la moció, Bocs va preguntar si una mateixa persona pot arbitrar per a equips diferents en diferents jornades i el president ho va confirmar. La votació del canvi es va aprovar per unanimitat.

Respecte el segon punt Bocs va preguntar si la persona encarregada pot prendre decisions sobre els possibles conflictes que puguin sorgir i el president respon que sempre que hi hagi algú del comité de lliga és aquest qui pren les decisions i sinó, ho ha de fer l’encarregat però que les decisions arbitrals només depenen dels àrbitres.

Bocs va reformular la pregunta ja que es referia a decisions arbitrals. En aquesta ocasió va demanar si l’encarregat podria decidir si és perillós jugar per les condicions climatològiques i el president confirma que l’encarregat pot prendre aquestes decisions.

La votació del segon punt de la moció es va aprovar per unanimitat.

Moció 5

Debat sobre la possibilitat de fer una “Lliga” amb els equips del sud de França.

Aquest punt sorgeix d’uns contactes que vam mantenir amb la junta de la Federació Francesa de Quidditch. El cas és que els equips del sud de França es queixen de la distància que tenen respecte la resta d’equips francesos i van demanar trobar alguna solució per a poder jugar més i amb més equips diferents.

Una de les propostes que va pensar la junta francesa va ser fer una petita lliga entre aquests equips i els de l’AQC.

El president va començar la moció demanant als equips si estarien disposats a fer aquesta lliga. Eagles, Grims i Bocs van confirmar que podrien, Buckbeack que els queda bastant lluny i tenen difícil participar-hi tot i que voldrien estar al corrent del projecte, finalment Draco va dir que depèn de com es plantegi la lliga.

Bocs va demanar que els equips es vagin comprometent a mida que es va movent el tema. Finalment es va votar la moció i es va aprovar per unanimitat.

Abans d’acabar l’assemblea Eagles va proposar fer un torneig fantasy o de promoció del quidditch a zones on no ha arribat (Girona i Lleida). Tot seguit el president demana que tothom que tinguis idees les faci arribat a la junta i es mirarà de dur-les a terme. Amb aquesta petició va concloure l’assemblea.

Podeu veure l’acta oficial de l’assemblea a continuació:


Acta assemblea

Si teniu propostes per la junta podeu contactar mitjançant un email a aqcatalunya@gmail.com o amb el formulari que podreu trobar a la secció de contacte.

Pròxims esdeveniments

No hi ha esdeveniments