Assemblea 20/09/2020

23 setembre 2020 | Assemblees

El diumenge 20 de setembre es va celebrar una nova assemblea on van tornar a participar tots els equips (Barcelona Eagles, Bocs Folls, Buckbeak RidersDraco Dormiens i Nightmare Grims).

En aquesta ocasió només hi havia 3 mocions a l’acta, però això no va implicar que l’assemblea sigués ràpida.

Moció 1.- Debat i votació sobre la situació actual i la Lliga Catalana

La Lliga Catalana es caracteritza per ser una competició que té una durada i regularitat durant la temporada. Veient que la situació sanitària no millora, des de l’AQC no s’han iniciat els tràmits per a disputar la Lliga Catalana perquè creiem que en les condicions actuals no és factible disputar-la.

Aquest punt és per a discutir quina sortida donem a aquesta competició.
Des de la junta es proposa:

 • Ajornar indefinidament l’inici de la lliga.
 • Cancel·lar la lliga.
 • Utilitzar un format excepcional amb menys jornades compactades.

La junta va començar la moció explicant que l’última opció, tal com està plantejada, representaria fer jornades de lliga com si fossin petites copes catalanes, és a dir, ajuntant tots els equips  en comptes de només tres.

El debat es va iniciar per part d’Eagles, opinant que la millor idea seria ajornar-la indefinidament i segons vagi evolucionant la situació, es podria utilitzar un format especial o el format actual.

A continuació Bocs van explicar que preferien cancel·lar la lliga i centrar-nos en la copa ja que la situació sembla que no millorarà. Riders va respondre que no volen cancel·lar la lliga ja que és una competició amistosa i depèn molt de quan es pugui començar a disputar. Proposen fer una revisió mensual de l’estat de la situació per decidir si es comença la lliga o es continua aplaçanat, fins arribat un mes màxim on el format actual de lliga sigui viable per falta de temps i revisar el format.

Tot seguit Grims va comentar que pensen que seria millor un aplaçament perquè encara pot canviar la situació i sempre estem a temps de cancel·lar-la. A més a més, van afegir un incís dient que es podrien reduir les jornades però sense augmentar els equips ja que com més  gent hi hagi, és més perillós de cara a la COVID. Finalment van proposar fer un protocol de protecció contra la COVID adaptat a la lliga, fent que les jornades estiguin separades un mínim de 15 dies o que cada equip tingui el seu propi termòmetre.

Draco es van mostrar partidaris de cancel·lar-la ja que la situació, com a mínim al Barcelonès i al Vallès Occidental, no és favorable i no tenen optimisme a curt termini. Van afegir que la normativa actual tampoc els permet jugar partits.

Bocs, reprenent el que havia dit Riders, va preguntar què es faria amb les jornades que s’aplacin i Riders els va respondre que la idea seria que no s’acumulessin jornades. A continuació Bocs va preguntar com es faria la reserva de camps.

Grims va insistir en afegir mesures al protocol de COVID i la junta respòn que ja hi ha un protocol i que qualsevol representant pot proposar modificacions a través de l’assemblea o enviar-les directament a la junta de l’AQC.

A continuació Bocs van insistir en el seu últim comentari, que revisar la possibilitat de jugar la lliga vol dir tenir menys temps per organitzar-la, el qual suposa un problema a l’hora de reservar el camp.

Finalment va procedir a la votació de la moció:

 • Ajornar indefinidament: Eagles i Grims
 • Cancel·lar: Bocs i Draco
 • Modificar el format: Riders

La votació de la moció no va significar contiuar amb la següent, així que el debat va seguir. Riders va comentar que ells preferien un ajornamont indefinit i en cas d’allargar-se molt optar per la modificació. Per aquest motiu van votar la tercera opció. A continuació Grims va comentar que la primera opció va lligada a un canvi de format (opció 3). Eagles es va mostrar d’acord amb Grims.

Amb la votació empatada, la junta havia de desempatar i ho van fer a favor de l’ajornament, decidint-se finalment que la lliga s’ajorna tal com es va fer al començar la pandèmia.

Abans de continuar amb la següent moció, Riders va demanar si es podria començar a treballar en modificacions del format de la lliga en cas que l’aplaçament impedeixi continuar amb el format actual. La junta va respondre que ja han començat a pensar alternatives i que qualsevol equip pot presentar les opcions que cregui viables a l’assemblea o a la junta.

Moció 2.- Convocatòria d’eleccions per a la vacant de tresoreria

L’actual tresorera ha presentat la seva dimissió. Per tant la junta convocarà eleccions extraordinàries per a aquesta vacant seguint el calendari establert pel règim intern.

Per tant el calendari queda així:
21-27 de setembre: Termini per a presentar candidatures.
28 de setembre a 9 d’octubre: Campanya electoral.
10 i 11 d’octubre: Votacions.
12 d’octubre: Resultats oficials

La junta va informar que la tresorera havia dimitit i, per tant, es convoquen eleccions per a aquesta posició. Va explicar que actualment la junta la componen membres de Bocs, Eagles i Grims i que estaria bé que es presentessin membres dels altres equips de l’AQC, i va afegir que també seria preferible que siguin persones de gènere no masculí.

Riders va preguntar les responsabilitats del càrrec i la junta va fer un breu resum per a acabar puntualitzant que està escrit el capitol VI, article 23 dels estatuts de l’associació.

Finalment la junta va indicar que el punt era merament informatiu i que la junta espera que els representants ho comuniquin als equips.

– Qui vulgui presentar-se pot enviar la seva candidatura a la junta –

Moció 3.- Debat i votació de la proposta de Barcelona Eagles per a la suspensió o aplaçament de la Copa Catalunya de Quidditch

«Des dels Barcelona Eagles volem presentar una moció per a la suspensió o aplaçament de la Copa Catalana de Quidditch. Els següents motius ens porten a fer aquesta moció:

 1. Actualment a l’Àrea Metropolitana de Barcelona no estan permeses les activitats com la nostra per motius sanitaris i, fins on tenim noticia, no podrem començar a entrenar tampoc al Setembre. Degut a que les previsions d’aquestes prohibicions son que s’allargaran en el temps, no haurem pogut entrenar de forma normal i la Copa Catalana es celebrarà sense haver fet quasi cap tipus d’activitat per part nostra.
 2. A nivell sanitari, les mateixes previsions inclouen un estat semblant o pitjor a l’actual (06/09/2020) i que per tant, celebrar un torneig d’un esport de contacte pot posar en perill la salut dels jugadors (i de rebot, la salut dels seus familiars), ja que ens trobem en un nucli on l’afecció està sent molt més gran.
 3. Fent una vista general de les dades que proporciona la Generalitat de Catalunya, no creiem que hi hagi una zona més o menys segura per practicar l’esport sense risc de contagi. A més, aquest esport inclou un contacte amb moltes persones les quals no son del “nostre grup estable de convivencia”, una normativa que actualment està molt recomanada pels òrgans oficials per paliar el contagi.

Per tant, i encara que la proposta sigui impopular perquè tots volem jugar-hi, es demana la suspensió o, si més no, un aplaçament de la Copa Catalana a dates més primaverenques, on la situació potser està més controlada i per tant, sigui més segur per tots els membres participants del torneig.

En cas de suspensió, ens podem trobar la situació de que Quidditch Europe tiri endavant amb l’organització de la EQC i per tant, demanem a la Junta de l’AQC que faci una defensa forta del nostre spot a la D1 ja que la suspensió estaria deguda a una situació sanitària en la qual no tenim control.»

Al ser una moció presentada per un equip, la moció va començar amb els Eagles explicant-la. La proposta ve donada per la situació actual de la pandèmia de la COVID i les previsions de les autoritats sobre aquesta, que dedueixen que empitjorarà. La possible impossibilitat de realitzar la Copa entraria en conflicte amb la classificació d’equips a l’EQC i per això es demana a la junta que defensi la plaça de l’AQC per a l’EQC.

Tot seguit Riders va proposar de fer la Copa a València ja que sembla que la situació sanitaria és millor a València que a Catalunya i ells ja estan entrenant en un recinte, però abans de fer una proposta formal voldrien saber si la resta d’equips veuen correcte la proposta.

Grims va comentar que ells voldrien aplaçar la decisió de cancel·lar la Copa mentre la situació sanitària sigui tant canviant i que estan a favor del de defensar la plaça ja que no podriem enviar a ningú per casuses externes.

A continaució la junta va informar que l’AQC s’està movent per buscar camps on poder disputar la Copa. Grims va puntualitzar que ells no estan a favor de cancel·lar la Copa.

Tot seguit Bocs pregunta si es podria revisar la viabilitat de la Copa el proper mes amb la revisió de la Lliga mentre que Eagles respon al comentari de Riders dient que el problema no és la ubicació de la Copa sinó que hi ha equips que es troben en el focus de la pandèmia i seria arriscar-se a la propagació.

Veient que el tema estava desviant-se una mica, la junta va indicar que el primer seria debatre si es cancel·la la Copa i un cop decidit, en cas que la votació fos negativa, parlar si es podria fer València.

Riders va indicar que faria el que comenten Bocs i revisar la viabilitat de la Copa amb la revisió de la Lliga. Després Eagles afegia que s’havia comentat d’ajornar la lliga perquè es veu inviable jugar a l’hivern i que la copa està prevista per aquelles dates.

Contestant al que acabaven de dir Eagles, Bocs comentaven que veuen més factible disputar la Copa que la Lliga, ja que la Copa és només un dia i la Lliga una competició regular. Va Preguntar a Eagles si estava a favor d’ajornar-la. Eagles va respondre directament que havien comentat d’aplaçar-la, però que jugar un dia ja és un risc i sense comptar que alguns equips ara mateix no poden entrenar és massa arriscat jugar. Va afegir que és cert que la Lliga seria una cosa regular, que ja suposa un risc, a la copa ens ajuntem tots els equips i això suposa un risc major.

A continuació Grims va comentar que es pot esperar un mes i mig a cancel·lar la Copa i que és la competició més  important de l’associació i estaria bé mantenir-la. Riders es va pronunciar d’acord amb Grims i va comentar que encara que no es pugui jugar per disputar la classificació de l’EQC estaria bé realitzar la Copa ni que sigui per jugar.

Tot seguit es va realitzar la moció de cancel·lació de la Copa amb els següents vots:

 • A favor de cancel·lar la Copa: Draco
 • En contra de cancel·la la Copa: Bocs, Grims, Riders
 • Abstencions: Eagles

L’assemblea finalment va decidir no cancel·lar la Copa.

Tornant a la proposta de Riders, la junta va preguntar si els equips estarien disposats a anar a València per a jugar la Copa. Grims va respondre que els semblava bè la resposta, però que si hi ha més propostes s’haurien d’estudiar. La junta va respondre que es demanava si els equips estarien dispostats a baixar a València, no decidir si fer la Copa o no a València.

Eagles, responent a la pregunta, va dir que en cas que es pogués disputar la Copa, estaria disposat a baixar a València, que pot estar una mica lluny però s’hauria de poder jugar a qualsevol de les ciutats dels equips.

Aleshores Riders va indicar que al camp on estan entrenant els han fet arribar un protocol de seguretat per la COVID i que tant sols volia explorar la possibilitat de fer la Copa a València i saber els ànims dels equips per anar-hi.

La junta va decidir realitzar la votació per a saber si els equips estarien disposats a jugar a València. La votació va finalitzar amb els següents vots:

 • Disposats a anar a València: Bocs, Eagles, Grims i Riders
 • No disposats a anar a València: Draco

Així doncs, l’assembla va obrir les portes a que Riders presenti una candidatura per la Copa.

Després d’aquesta decisió, Grims va preguntar si es podien presentar altres candidatures i la junta va respondre que sí i afegeix un recordatori sobre el procès de presentar candidatures, que ja està fora de plaç (va acabar al juny sense cap candidatura) però degut a la situació excepcional es poden encara se’n poden presentar i la junta ja buscarà una nova data màxima.

Precs i preguntes

La junta va començar anunciant que ja s’ha omplert la vacant de Representant Internacional de l’AQC per l’expresident de l’associació Marc Alcalà.

A continuació Eagles va preguntar quina és la data límit per fer inscripcions de jugadors a l’AQC i pagar les cuotes. La junta va respondre que els registres es poden fer fins a Octubre, però que des de la junta no es reclamaran les quotes mentre no es pugui jugar, de moment i puntualitant que encara que la associació no pugui realitzar tornejos no significa que no tingui despeses. També van puntualitzar que la junta pot actuar i prendre decisions i després informar-ne a l’assemblea i, si aquesta ho dessitja, fer mocions per canviar les decisions de la junta.

Finalment, Eagles pregunta si és possible fer un sol document per la inscripció de jugadors, ja que actualment n’hi ha varis. La junta li va respondre que és una proposta interessant però que s’hauria de revisar de cara a la temporada següent.

I amb aquesta última intervenció es va donar per conclosa la assemblea, una assemblea que va decidir per mantenir l’esperança en poder tornar a fer tornejos aquesta temporada.

Pròxims esdeveniments

No hi ha esdeveniments