Com crear un equip

Vols començar un equip i no saps com?
Aqui trobaràs una petita guia sobre com crear el teu propi equip.
Si necessites més ajuda no dubtis en contactar-nos.

Contactar

Quins equips poden registrar-se a l’AQC?

Qualsevol equip registrat com a associació sense ànim de lucre al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya pot ser admès a l’AQC. Els equips també poden estar adscrits a una universitat o formar part d’un club esportiu i n’hi ha altres excepcions. 

Si el vostre equip no compleix aquests requisits, podeu apuntar-vos a un dels equips ja inscrits, crear una associació amb l’ajuda de les nostres guies o contactar-nos per a veure si és possible acceptar-ne l’admissió.

Passos per a crear un equip de quidditch

Reclutar i promocionar
el nou equip

Una bona forma de començar és reunint amics i coneguts, crea un esdeveniment a Facebook o reparteix-ne fulls convidant a tothom a anar-hi. Penja cartells al teu municipi o universitat i fes els entrenaments a una zona on hi hagi prou activitat per a assegurar que la gent us veu i s’hi pugui unir fàcilment.

Promociona
Medalla

Obtenir-ne el material

El primer material no cal que sigui bonic, només cal que funcioni! Necessitaràs uns 14 pals de PVC per als bastons, 1 pilota de voleibol, 3 pilotes del joc de matar, 1 pilota de tenis i 1 mitjó llarg per l’esnitx, 1 anella i 1 pal llarg de PVC per a fer el cos de cadascun dels 6 cèrcols i, per cada base dels cèrcols, 3 peces T, 4 cantonades i més pals de PVC. Recomanem que les bases i els cèrcols siguin desmuntables per tal de facilitar-ne el transport. Perquè la base sigui més sòlida es pot usar silicona, però també pots comprar material ja fet per internet o demanar-ne als equips existents.

Estudiar el reglament

Pots aprendre’n les regles bàsiques i obtenir-ne el reglament complet des de la nostra secció de l’esport.

Reglament
Contacte

Contactar amb els altres equips

Contacta amb els equips de l’AQC que pots trobar a la secció d’equips per a fer entrenaments conjunts, organitzar partits d’entrenament o, en un inici, simplement anar a entrenar amb ells i aprendre’n.

Organitzar-se internament

Un cop feu entrenaments regulars, creeu la vostra associació, amb una junta directiva clara, per a millorar l’organització de l’equip. En algun moment, també caldrà crear la figura d’un entrenador o establir un cos tècnic amb càrrecs concrets.

Organització
Entrenament

Entrenar

Entreneu regularment, feu entrenaments conjunts amb equips propers i organitzeu partits amistosos per a aprendre dels que ja en saben. L’entrenament constant és la base de qualsevol esport.

Començar a competir

Durant la temporada esportiva, es fan molts torneigs arreu d’Europa en els quals no cal ser un equip complet i es poden obtenir jugadors d’altres equips per a participar-hi. El millor entrenament són els partits contra altres equips i això ajuda molt a motivar els jugadors.

Medalla
Logo AQC color

Associar-se a l’AQC

Contacteu amb nosaltres per a ser un equip més de l’associació!

Com crear una associació

Si no saps com crear una associació per a inscriure’t a l’AQC, pots utilitzar les guies que hem preparat.

També et facilitem els documents que necessitaràs, els quals pots trobar a la respectiva web de la Generalitat de Catalunya.